Jag fylls av ny energi! 🌼🌸🌞

Våren är äntligen här! 🌸🌻🌼🌸🌻🌼

Ted har så rätt när han säger, himlen är oskyldigt blå. Det är den verkligen idag. Idag när solen skiner gör det mig extra glad. Våren är på väg. En årstid som jag vet var min kära mors bästa årstid. Hon älskade våren. Jag är själv född i april. Min mor med. Så våren var något extra för min kära mor och är något extra för mig idag.

Våren väcker många barndomsminnen hos mig. Jag minns hur jag och min tvillingbror Marcus alltid firade vår födelsedag tillsammans. Kanske inte så konstigt när man fyller år på samma dag, vilket tvillingar gör. Ibland önskade jag att jag fick fira en alldeles egen födelsedag utan min bror. Jag minns hur vi alltid jämförde våra presenter, trots att mina föräldrar var noga med att det skulle vara rättvist mellan oss och att presenterna var någolunda lika. Jag minns när vi fick en varsin resväska. Min bror fick en mörkbrun och jag en ljusbrun. Jag blev så ledsen då jag hellre ville ha den mörkbruna resväskan. Men det gick snabbt över då jag fick den där klänningen till min docka Per som jag önskat mig så länge, sedan blev jag glad igen. Det stämmer. Dockan hette Per och bar klänningar. Min bror fick också kläder till sin docka som hette Lisa. Bra genustänk där av mina föräldrar!

Våra kalas var stora, långa och lekfulla. Vi var alltid blandade tjejer och killar på våra födelsedagskalas. Mamma bakade stora tårtor med små, små mandarinklyfter på och massor av grädde. Ljudnivån var hög. Ljud av skratt och teskedar som skrapade i porslinet. Sörplade ljud från sugrören hördes allra mest. Mamma var snabbt framme med tårtspaden och tillbringaren med hallonsaft. Pappa var alltid beredd med kameran. Blixtarna från kameran bländade våra ögon. Vi kisade med ögonen och log stort. Sedan var det dags för lekar. Min kära pappa var lekledare. En lek jag minns så tydligt och som jag älskade att leka var vår gissarlek. Pappa ritade på stora blädderblock och under tiden han ritade skulle man ropa snabbt ut om man kom på vad det var. Han var riktigt skicklig på att rita och teckna av saker och ting. Den som som först gissade rätt fick önska sig något. Jag minns att jag alltid önskade mig en hund när jag gissade rätt.

Våren är här! Sol och små blommor som sticker upp ur marken. Livet får nytt så här års. Själv fylls jag av ny energi från tånaglarna ut i hårtopparna. Det spritter i kroppen på mig. Jag blir själv som ny. Visst är det härligt att höra fåglarna som kvittrar och värmen som lägger sig som ett täcke. Hur alla dofter smyger sig fram.

Vårenmin favoritårstid! Du är så varmt välkommen! Vilken är din favoritårstid?  🌼🌻🌸🌼🌻🌸

Maria Lundin Enetjärn
Namn: Maria Lundin Enetjärn

Ålder: 48 år.

Familj: Gift med Jonas Enetjärn från Nyköping. Barnen, Elsa 13 år och Axel 11 år.

Intressen: Teater, dans, bakning, konversationer och att vara vid havet
Läs även min Rioblogg: https://nouw.com/riomaria

Kategorier