#brinnerförjosefin ❤

Jag har känt mig så ledsen, bestört, chockad frustrerad och arg efter att ha sett dokumentären ”Älska mig för den jag är!” Om Josefin Nilsson. Vi är många som känner så just nu. Jag känner också vanmakt. Att en människa kan behandla sin älskade så fruktansvärt illa är för mig helt ofattbart, helt otroligt. Det är så svårt att ta in och att ens förstå.

Det finns så mycket skam bakom de stängda dörrar som inte kommer fram. Som ingen ser, hör eller ”törs” kännas vid. Vi kvinnor ska vara så starka, ingen ska få se oss sårbara. Utan vi ska låtsas som om ingenting händer. Bakom den perfekta familjen, idyllen inom och utanför familjen pratar man inte om sådant. Rädslan för hur andra skulle se på oss/dig. Rädslan att någon ska få veta. Den yttersta fasaden skulle rasa. Bilden av den ”perfekta familjen” som uppfattas som om allt är bra, raseras. Så tragiskt att leva bakom dessa dörrar. Tyvärr är det många kvinnor och säkert en del män som lever så. Det får vara slut med det nu!

NU FÅR DET VARA NOG! Mäns våld mot kvinnor, psykiskt eller fysiskt måste få ett stopp NU! Män som slår kvinnor är för mig inga riktiga män.  Jag sa till min dotter, att den dagen du träffar någon och den personen i fråga skulle kallade dig något kränkande eller slår ett slag mot dig, då ska du lämna personen DIREKT efter det första slaget. För så sa min mor till mig! Min dotter sa, ”Jag lovar mamma. Känns bra att meeto finns. Jag har inget att skämmas för!”

Vad är en bra kärleksrelation? Hur är en bra kärlekspartner? Frågor vi skulle ta upp och prata mer om för våra barn, ungdomar och vuxna. Vad handlar just kärlek om? Vad gör skolan kring dessa frågor? Pratar man om det i skolan? Hur visar man respekt och empati för någon annan? Där kan jag som Dramapedagog tycka att det är ett fantastiskt tillfälle för er rektorer att be oss dramapedagoger få komma ut till era klasser och arbeta just med attityder, förhållningssätt och kring ämnet mänskliga relationer och mänskliga rättigheter. Om att våga stå upp för sig själv. Att det är okej att vi tycker och känner olika. Att alla duger precis som man är. Vi dramapedagoger har de verktyg som kan stärka barn och ungdomars sätt att bli en trygg och harmonisk människa, vän och kärlekspartner. Använd oss! 

”Älska mig för den jag är, inte för den jag borde vara. För jag är den jag är och det kommer jag alltid att vara!”

Vila i frid Josefin!  ❤

 

 

 

 

 

 

 

Maria Lundin Enetjärn
Namn: Maria Lundin Enetjärn

Ålder: 48 år.

Familj: Gift med Jonas Enetjärn från Nyköping. Barnen, Elsa 13 år och Axel 11 år.

Intressen: Teater, dans, bakning, konversationer och att vara vid havet
Läs även min Rioblogg: https://nouw.com/riomaria

Kategorier