Jag kan inte sluta lĂ€sa! 📚

Jag kan tÀnka mig vi Àr mÄnga som inför sommaren har som mÄl att verkligen lÀsa alla de dÀr romsnerna som vi aldrig har tid  till. 

Jag mÀrker att jag lÀser fler böcker under semestertider. Speciellt under sommaren. Sedan finns det sÀkert De som lÀser massor med böcker Äret om. Mitt lÀsfokus blir riktat till att lÀsa olika manuskript istÀllet de andra Ärstiderna.

 

Jag fÄr nog börja planera in min lÀstid efter semestern, dÄ jag inte riktigt har den möjligheten att vara lika spontan.
TyvÀrr blir det sÀllan sÄ och allt som inte hinns med annars tar helt plötsligt upp hela dagar!

DÀrför har jag tÀnkt att det kan vara bra att boka in en tid och dag. Som en halvtimme t.ex. pÄ tisdagar dÀr jag har en dejt med min bok som faktiskt inte fÄr Àndras pÄ, eller att jag  lÀser tio minuter innan jag gÄr upp ur sÀngen.

 

Jag har upptÀckt att pocketböcker Àr perfekt lÀsning, i alla fall i början om man inte Àr van att lÀsa böcker. De Àr lÀtta att lÀsa och inte sÄ  tjocka och tunga. Jag mÀrker att jag lÀser snabbt ut en pocketbok.

En bok som en tegelsten pĂ„ 900 sidor, kĂ€nns lĂ„ngt ifrĂ„n lockande. Att köpa tunnare böcker som kan lĂ€sas pĂ„ nĂ„gra timmar kan kĂ€nnas som en hĂ€rlig bedrift och öka motivationen att lĂ€sa mer. Min man dĂ€remot lĂ€ser alltid tjocka och tunga böcker med flera sidor i. Han kan sitta och lĂ€sa en hel dag. Ibland undrar jag om han ens vet om att vi andra finns! 😀

För mig Àr det viktigt att jag hittar böcker jag gillar. De böcker jag inte gillar lÀgger jag undan direkt.

 

Det finns vissa litteratursidor pÄ nÀtet som ger dig tips pÄ böcker utifrÄn vad du lÀst och gillar, dÀr du Àven kan se vad dina vÀnner rekommenderar.

 

För mig Àr det viktigt att det ska vara givande att lÀsa böcker.
Jag tycker om att lÀsa verklighetsbaserade böcker, om berÀttelser som har hÀnt pÄ riktigt. Det kÀnns liksom mer spÀnnande dÄ.
Det viktiga Àr att jag lÀser, inte hur. Visst att bilden av att sitta invirad i en mysig filt med rykande te en ruskig sommarkvÀll blÀddrandes  i en gammal tegelsten kÀnns lockande, men hur ofta hÀnder det mig? NÀstan aldrig!
Ljudböcker Ă€r inte fel. Men jag personligen föredrar ”riktiga” böcker. Det Ă€r nĂ„got speciellt  med det. Den dĂ€r kĂ€nslan nĂ€r jag lĂ€st ut boken och fĂ€ller ihop bokens pĂ€rmar en sista gĂ„ng. DĂ„ fĂ„r jag som ett sjĂ€lvförtroende som vill infinna sig hos mig.

”TĂ€nk jag har lĂ€st ut hela den hĂ€r boken  helt  sjĂ€lv!”

 

Starta en bokklubb fÄr bli mitt nya projekt. Det hade varit kul. I en bokklubb kan vi tillsammans fÄ möjlighet att gÄ Ànnu djupare i  vÄra lÀsupplevelser, se boken ur ett helt nytt perspektiv och framförallt har jag nÄgon eller nÄgra som ser till att jag faktiskt lÀser.

 

Vilka hÀnger pÄ?

 

Jag avslutar mitt blogginlĂ€gg hĂ€r dĂ„ det Ă€r dags för mig att lĂ€sa vidare i min nya bok av Carin Gerhardsen. Se bild! 🙂

Lycka till med er sommarlĂ€sning! 📚

 

Maria Lundin EnetjÀrn
Namn: Maria Lundin EnetjÀrn

Ålder: 48 Ă„r.

Familj: Gift med Jonas EnetjÀrn frÄn Nyköping. Barnen, Elsa 13 Är och Axel 11 Är.

Intressen: Teater, dans, bakning, konversationer och att vara vid havet
LÀs Àven min Rioblogg: https://nouw.com/riomaria

Kategorier