Här vill jag stanna! 😊

Jag går längst strandkanten och ser ut över Bottenhavet och den vackra horisonten. Det här är precis vad jag behöver. 

Förra sommaren gick jag längst Ipanemas härliga strandkant i Rio de Janeiro och såg ut över Atlanten. Så visst är det lite skillnad allt. Men jag måste nog ändå säga ”borta bra, men hemma bäst!”

Här är det helt underbart att vara. På Hornslandet i Hudiksvall. Storsand närmare bestämt. Här har jag som barn tillbringat alla mina sommarlov. Jag vet att jag skrivit ett inlägg om detta ställe tidigare. Men jag får inte nog av att det, helt enkelt!

Att åka vattenskidor är superkul. Nu är det min son Axels tur att testa. Det jag själv fick uppleva här som barn får nu våra barn uppleva. Jag speglar mig i dem och jag kan förstå precis hur den där känslan av pirr i magen som infinner sig, när man ska testa något nytt känns. Att ligga lite bakåtlutad i vattnet och försöka balansera vattenskidorna som sticker upp ur vattenytan. När båtlinan spänns. Hur båtmotorns brummande ljud får en att öka på nervositeten. En underbar känsla på något vis. Axel var modig, men han konstaterade igår att han måste öva mer. Det tar tid att lära sig åka vattenskidor. Det gjorde det för mig med, lugnade jag honom. Då log han!

Här slappnar jag av och bara är. Detta är vad jag behöver. Jag känner hur varje cell i min kropp och alla mina sinnen får andas havsluft. Jag är tom på stressade tankar som innan har malt inom mig. Min stress är som bortblåst. Bästa terapin för min del. Jag minns att min kära mor älskade att se ut över horisonten. När jag själv tittar ut över horisonten är det mamma jag tänker på och jag känner hennes närvaro.

Våra båtturer är magiska. Havet glittrar från solstrålarna. Vattnet stänker på oss och det kittlas i magen när vågorna tar emot oss. Vi har ett ställe där ute till havs som vi döpt till ”Korvviken”. Ett ställe bara vi känner till. Med en liten och fin strandplätt. När jag själv var barn åkte vi dit och grillade korv, därav namnet på vårt ”hemliga” ställe. Där var  vi alltid helt själva. Så vill vi bada nakna så är det helt okej.

När havet ligger helt stilla sätter vi oss i havskajakerna och paddlar ut. Det här måste upplevas för att ni ska förstå. Det är så magiskt. Idag har vi riktigt varmt här. Så idag blir det sol och bad för hela slanten. Jag ska också passa på att ta mig en paddeltur, det får mig att bli ett med naturen och det jag älskar mest av allt nämligen, HAVET! 💙

 

 

Maria Lundin Enetjärn
Namn: Maria Lundin Enetjärn

Ålder: 48 år.

Familj: Gift med Jonas Enetjärn från Nyköping. Barnen, Elsa 13 år och Axel 11 år.

Intressen: Teater, dans, bakning, konversationer och att vara vid havet
Läs även min Rioblogg: https://nouw.com/riomaria

Kategorier