Försöker att landa! 😊

Tänk att det ska vara så svårt att ställa om. Nu måste jag försöka landa här hemma.

Varje gång jag lämnar vårt smultronställe i vackra Hälsningland och kommer tillbaka till vårt hem i Skåne blir jag lite nedstämd de första dagarna. Att vakna upp och inte se havet och den vackra horisonten. Att inte höra fiskmåsarnas tjut. Att inte få njuta av Hälsingebornas härliga mentalitet. Deras dialekt låter så glad och positiv. Det känns verkligen i hjärtat. Nu får jag sakta landa här hemma och ta en dag i taget. Försöka att hitta stunder här med som får mig att må lika bra.

Nu har jag något att längta tillbaka till. Nästa sommar är vi på plats igen i Storsand vid Bottenhavet. Kvällen innan jag skulle åka hem till Skåne, åkte min make Jonas och jag ut på en båttur på ett spegelblankt hav. Det var en magisk känsla att se himmelen möta havets horisont. Ingen vind syntes till. Kvällssolen värmde oss och havet var ljummet och skönt. Den kvällen ska jag plocka fram ur minnet när hösten kommer.

Snart väntar höstens repetitioner med Teaterkompaniet Connect. Jag får lägga mitt fokus på att förbereda höstens repetitioner.  Min längtan till vårt smultronställe får jag lägga lite åt sidan. Annars blir jag väl tokig här hemma. Här och nu!

Tacksam för att igen fått upplevt en skön sommar. Tänk förra sommaren 2018 var jag i Rio de Janeiro. Den här sommaren har jag tänkt mycket på den tiden. Tack vare min dagbok så kunde jag få en tydlig återblick och igen få återuppleva samma känslor jag hade då. Men en sak har jag kommit fram till, Storsand i Hälsingland är nog mitt favoritställe ändå.

Borta bra, men hemma Bäst! 👍😀

 

 

Maria Lundin Enetjärn
Namn: Maria Lundin Enetjärn

Ålder: 48 år.

Familj: Gift med Jonas Enetjärn från Nyköping. Barnen, Elsa 13 år och Axel 11 år.

Intressen: Teater, dans, bakning, konversationer och att vara vid havet
Läs även min Rioblogg: https://nouw.com/riomaria

Kategorier