Greta Thunberg! ❤

 

Jag har hållt tyst länge. Bitit ihop. Men nu har jag fått nog och nu måste jag få uttrycka mina känslor och ord. En del kanske håller med och en del inte. Det är upp till var och en. Utan det här är min åsikt och den står jag för

Jag förstår inte varför människor måste skriva negativa/nedvärderande kommentarer så fort det kommer nyheter om Greta Thunberg.
Hur kan VUXNA människor beté sig så.
Att mobba och näthata ett barn?
Hur kan det för vissa människor upplevas som fel att en ung tjej värnar om och slåss för vår planet?

Jag tycker det är fruktansvärd lågt att människor har ett behov av att slå ner på andra. De måste slå ner på andra för kunna må lite bättre själva. Projektion kallas det!
Tänk vad avundsjuka kan få människor att må och agera så omoget.

Jag träffade Greta på SAIK:s café i Sandviken en vinter tillsammans med hennes föräldrar när hon var precis nyfödd. Då hade vi ingen aning om vad som väntade henne.
Malena Ernman min kära barndomsvän som är då Gretas mor och Svante Thunberg, Gretas pappa och jag satt och pratade om allt mellan himmel och jord. Jag minns att Malena och Svante berättade för mig hur de träffades för första gången. Vi skrattade mycket och jag minns hur våra samtal flöt på så enkelt och naturligt. Vi hade en mycket trevlig stund tillsammans. Greta låg mest och sov. Redan där visste jag att bättre föräldrar kunde inte Greta få.

Jag personligen blir väldigt GLAD och LYCKLIG när jag idag läser om allt Greta gör för miljön och för vår planet. Jag känner mig väldigt STOLT över Greta och hennes föräldrar. Bättre språkrör kunde vi inte få.
Jag blir så imponerad över hur hon som så ung kan stå framför massor av människor i olika länder och tala på flytande ”brittiskt” engelska. Dessutom så proffsigt och så påläst! Allt vi lär oss i skolan kan vi ha nytta av på ett eller annat vis, men sedan är det upp till var och en hur man vill förvalta sin kunskap utanför skolan. Det tycker jag Greta är ett bevis för.

Det Greta har åstadkommit är för mig det bästa betyg man kan få.
Betygen i skolan som hon samtidigt lyckats höja i alla ämnen till dem bästa, visar ju på att Greta tar sitt ansvar för skolan med. Och jag vet att hennes föräldrar tycker att Gretas skolgång är jätte viktig. De har lyckats att hitta en balans mellan dessa världar genom bra samarbete mellan skola och familj. Det visar ju vilken fantastisk skola Greta har gått på.

Till dig bästa Greta vill jag bara säga!
Lyssna inte på människor som har ett behov av att skriva negativa kommentarer. De är inte värda din energi.
Vi som står på din sida och stöttar dig vi är desto fler. Glöm inte det!
Jag kommer aldrig glömma vårt första möte, även om du inte minns det för du var så pass liten. Men det blev ett möte med så mycket kärlek och glädje.🙂

Den kärlek du brinner för gällande vårt klimat, den kommer fortsätta leda dig framåt. Fortsätt gå din egen väg.
Jag tror det finns liksom redan en förutbestämd plan för varje människa. Det gäller bara att våga lyssna på sin inre röst och gå sin egen väg. Då kommer det som du är mottaglig att möta av sig självt. Jag tror starkt på dig och ditt engagemang och jag är inte ensam om det.

låt oss alla lyfta våra barn och ungdomar oavsett vad de brinner för. Att vi som vuxna kan vara deras förebilder. Inte göra tvärt om. Genom att låta avundsjukan ta över. Utan att vi hjälps åt att glädjas åt varandras barn och ungdomar. Att vi som vuxna kan även glädja varandra. Tänk vilken planet och värld vi då skapar.

som jag själv behandlar andra, blir jag själv bemött! Tänkvärt!

TACK! ❤

Maria Lundin Enetjärn
Namn: Maria Lundin Enetjärn

Ålder: 48 år.

Familj: Gift med Jonas Enetjärn från Nyköping. Barnen, Elsa 13 år och Axel 11 år.

Intressen: Teater, dans, bakning, konversationer och att vara vid havet
Läs även min Rioblogg: https://nouw.com/riomaria

Kategorier