Tack för all fin respons på inlägget om Greta Thunberg! ❤

Den 1/8 skrev jag ett känslosamt och viktigt inlägg  på Facebook, samt här i denna blogg om Greta Thunberg. Jag uttrycker i inlägget min förtvivlan över de nedvärderande och kränkande kommentarer hon får läsa om i sociala medier.

Responsen på min Facebook har varit enorm. Hittills har 1830 st kommentarer skrivits. Och fler blir det. Det tar aldrig slut. De flesta är mycket positiva. Kommentarer där de hyllar Greta och tackar henne för hur hon lyckats få människor runt om i världen att börja värna om vår miljö och vår planet. Samt hennes styrka och mod. De hyllar mig för mitt inlägg och det värmer.  Jag blir så varm i hjärtat. 7761 st delningar samt totalt 19628 st har reagerat med hjärtan och tummen upp.

Att så många har delat och hyllat inlägget var inget jag var beredd på. Helt fantastiskt! Det debatteras fortfarande och konversationerna kring inlägget vill inte upphöra. Just nu har jag fått 68 vänförfrågningar. Roligt! Och en del väljer att endast följa mig på Facebook .

Vad vill jag då säga med detta? Kanske ni undrar? Jo, att när man talar utifrån sitt hjärta och vågar uttrycka sin sårbarhet och vara ärlig, då speglar vi oss människor i varandra. Greta Thunberg berör oss och vi är många som gläds med henne och hennes engagemang. Barn och ungdomar, ja även vuxna ser Greta som deras förebild. Därför tror jag att många uppskattade inlägget. Det är min egna teori. Jag säger inte att det är så. Men kanske?

Jag belyser också i inlägget om Greta Thunberg och min bestörthet över hur vuxna kan mobba en ung tjej. En tjej som vågar gå sin egen väg. Som har ett mod men framförallt en stark vilja att få rädda vår planet och som värnar om vår miljö och vårt klimat. Det är för mig helt obegripligt. Många kände som jag att nu får det vara nog med påhopp kring Greta Thunberg. Och det är jag inte ensam om att tycka. Därav det enorma stöd folket gav Greta. Det finns fina människor! Tack!

Mobbning är något jag själv blivit utsatt för. Något jag inte unnar min värsta fiende att få uppleva. Det gör ont! All näthat och mobbning som sker på sociala medier, ja egentligen överallt måste STOPPAS! Jag reagerar starkt när människor säger elaka saker till varandra som kan förstöra en människas liv. Vuxna som mobbar ett barn, barn som mobbar barn, och barn som mobbar vuxna och vuxna som mobbar vuxna.

Den som mobbar mår inte heller bra. Vi talar oftast om offret, men den som mobbar är även den ett offer. Varför mobbar man? För att man inte mår bra. Hur ska vi då få människan att må bra? Jag tror det finns bara ett sätt och det är att sprida KÄRLEK! ÄVEN TILL DE SOM ÄR ELAKA. DE BEHÖVER KÄRLEK DESTO MER! ❤

Vi människor vill alla bli sedda och få känna oss älskade och behövda. När inte dessa behov av bekräftelse och kärlek tillgodoses tar andra känslor vid. Jag tänker framförallt på avundsjukan. En osäkerhet, en låg självkänsla en känsla av att man inte upplevs som viktig och betydelsefull. Då gör det ont i oss. Då blir det svårt att glädjas åt någon annan som det går bra för.

Vi måste alltid börja med oss själva. Ställa frågor till oss själva. Hur hade jag känt som förälder om någon hade mobbat mitt barn? Hur skulle jag känna om jag blev utsatt för hat och mobbning? Hur vill jag bli bemött av människor på våra sociala medier? Och även i den ”riktiga” världen utanför. Börja med dig själv. För vi människor speglar oss i varandra. Precis som Clownen. När Clownen snubblar så skrattar vi just för att vi känner igen oss. Vi speglar oss i varandra. Gör som Clownen. När Clownen faller så reser den sig alltid upp. Låt oss lyfta varandra. För  vi är rätt lika varann, mer än ni anar.

Och Lyssna vad Greta Thunberg har att säga! Vad jag kan höra har hon då inte nämnt någon elak kommentar om någon till någon!

  • Sprid KÄRLEK! ❤

 

Maria Lundin Enetjärn
Namn: Maria Lundin Enetjärn

Ålder: 48 år.

Familj: Gift med Jonas Enetjärn från Nyköping. Barnen, Elsa 13 år och Axel 11 år.

Intressen: Teater, dans, bakning, konversationer och att vara vid havet
Läs även min Rioblogg: https://nouw.com/riomaria

Kategorier