Nystart! ❤

Bilden är tagen när jag var i Rio förra sommaren. En tid jag ofta blickar tillbaka till och minns med glädje och så mycket kärlek.
Nu börjar en ny tid, en ny årstid. Hösten smyger sig sakta fram. En tid som jag tror för många, inklusive mig blir som en nystart i livet.
För mig med nytt jobb och nya förväntningar att uppfylla.
En ny stad att hitta i och nya människor att lära känna.
Precis samma känsla som när jag åkte till Rio.
Så trots världsdel, land och stad och människor, så är känslan densamma vart man än befinner sig på jorden när något nytt väntar.
Jag ser fram emot allt nytt som jag måste lära mig. Nya utmaningar att ta tag i. En nystart helt enkelt! Den känslan är underbar att känna.

Teaterkompaniet Connect sätter igång sina repetitioner snart och nya skådespelare ska börja i gruppen. Vilket är jättekul! Nya manuskript att läsa och ny regi att sätta. Vi längtar så att få sätta igång terminen. Vi kommer repa ”Fröken Julie” av Strindberg samt en komedi som heter ”Snart kommer tiden” av Line Knutzon.

Det blir en intensiv höst för min del.
Pendla till Växjö fyra dagar i veckan. Vilket känns helt okej. Resan dit är raka vägen och tar exakt en timme. Väl framme har jag en kort promenad till min arbetsplats på knappt tio minuter. Jag ska undervisa i dans i olika dansstilar, vilket var ett tag sedan. Men så taggad jag är! Samt arbeta tillsammans med andra Danspedagoger, Dramapedagoger och Teaterpedagoger, vilket jag aldrig gjort innan då jag alltid varit själv i mitt ämne på min arbetsplats. Hur lyxigt kan jag inte få det, så säg. Det är nog det bästa som hänt mig att få arbeta med likasinnade där vi talar ”samma språk”. Deras kompetens och långa erfarenhet kommer jag lära mig så mycket utav. Vilken guldskatt, så säg.

Jag tillsammans med mina kollegor kommer att undervisa i ämnen som dans i olika stilar, musikal, drama, teater, teaterspets – (för de som vill satsa på teater och ska söka vidare.) I teater-spets ingår massa olika teaterämnen som, scenik gestaltning , fysisk teater, clown, röst och rörelse, improvisation, regi, och skådespelarteknik, samt en del teoretiska ämnen som teaterhistoria, och en del föreläsningar. Jag kommer arbeta med en mycket kunnig och erfaren teaterlärare som har mycket att lära mig. Han vet vad han talar om och han kan verkligen en hel del i ämnet teater och regi. Känns jätte kul!

Nu kanske ni undrar om jag kommer att orka med allt detta?
Jag känner så här, att tack vare den fina arbetsplats jag får möjlighet att vistas på med så härliga människor omkring mig som dessutom sprider så mycket positiv energi omkring sig, så kommer jag orka mer än något annat. Nu är jag redo att leverera!

Det här är en arbetsplats där var och en får känna sig viktig och behövd. Där var och ens kompetens ses som något positivt och bra för verksamheten och inte bemöts med konkurrens mellan kollegor och ämnen, vilket jag tyvärr upplevt tidigare. Detta kan inte bli något annat än bra! Här arbetar de tillsammans mellan de olika ämnena där de ser vinsten med samarbeten oss emellan. Här finns inget ”mitt” och ”ditt”, här finns VÅRT! Ett VItänk! Den känslan märks tydligt. Oavsett vad för ämne du undervisar i är vi alla lika viktiga.

Jag märkte också väldigt tidigt hur de på Kulturskolan i Växjö gärna vill vidareutvecklas. Inte stanna kvar  i gamla mönster. De är inte rädda för förändringar utan ser bara möjligheter istället för att se hinder. ”Uppstår det hinder, så löser vi dem” säger chefen. Och det är just det tänket och agerandet jag saknat innan. Här kommer jag stormtrivs!

Min tjänst är på 80 %. Vilket passar mig perfekt då jag har mitt företag vid sidan om. Samt teaterkompaniet Connect. Jag lovar att jag ska ta det lugnt och också bara njuta av allt det härliga som sker omkring mig. Med tanke på vad jag varit med om på min förra arbetsplats, där jag var verksam som Danspedagog och Dramapedagog i många år här i Hässleholm, så är jag värd detta. Att äntligen få bli uppskattad för den jag är och för den kompetens jag har. Där ingen avundsjuka existerar.

en arbetsplats är det för mig en självklarhet att alla anställda ska  känna sig uppskattad, viktigsedd och behövd av sin arbetsgivare och sina kollegor! Om ni hamnar på en arbetsplats där det inte är så, lämna och gå vidare. Se hur det gick för mig! Mår du bra så gör du ett bättre jobb. Blir du uppskattad vill du göra mer. 

Glöm inte att också stressa ner nu i höst. Lyssna på er inre röst. Våga bryta invanda mönster. Säg till om något känns fel. Våga stå upp för den du är och dina åsikter. Låt ingen förminska dig och dina värderingar. Lyssna på dina behov. Säg till den som säger något dumt till någon annan. De som visar avund, ge dem kärlek. Ge varandra kramar och le stort åt dem du möter, oavsett om ni känner varandra eller ej. Skratta mycket och gråt ut det känns bara skönt efteråt. Och det bästa av allt, SPRID KÄRLEK! ❤

 

 

 

Maria Lundin Enetjärn
Namn: Maria Lundin Enetjärn

Ålder: 48 år.

Familj: Gift med Jonas Enetjärn från Nyköping. Barnen, Elsa 13 år och Axel 11 år.

Intressen: Teater, dans, bakning, konversationer och att vara vid havet
Läs även min Rioblogg: https://nouw.com/riomaria

Kategorier