God fortsättning på det nya året! ♥️

År 2020 är här! Ett nytt decennium! Året jag fyller 50! 😆

Jag ser varje år som en nystart. Nu har jag möjlighet att liksom starta om på nytt. Ta nya kliv ut i livet och gå nya vägar. Nytt år med nya utmaningar och möjligheter väntar mig och min familj.

År 2020 den 1/1 på själva nyårsdagen for vi hela familjen upp till Sandviken. Den stad jag har växt upp i. Vi packade bilen och for tidigt upp. Resan tog lite mer än sju timmar. Vi hade bokat ett fint hotell i utkanten av centrum. När vi hade packat upp åkte vi sedan in till centrum och åt en god middag på en grekisk restaurang. Under middagen var jag lite ofokuserad då mina tankar var hos min kära pappa. Jag tänkte på morgondagen då vi närstående skulle ta vårt sista farväl av honom.

Jag sov lite oroligt den första natten, vilket jag ofta gör när jag sover på nya ställen. Kl. 06:00 gick jag upp och tog en morgonpromenad. Resten av familjen låg och sov. Efter min promenad gick jag direkt till hotellfrukosten. Jag var först på plats så jag kunde i lugn och ro välja av allt det goda som serverades. Jag tuggade i mig det goda brödet och njöt av alla de olika melonbitarna som fyllde min frukost-tallrik i olika färger. Filmjölk med massor av nyttiga nötter och flingor med olika frön. Såå gott! Samt tre olika sorters juicer med fullt av C-vitamin som jag inbillade mig ska hålla mig frisk denna termin.

Dags att förbereda oss att ta vårt sista farväl av min far. Under tiden resten av familjen fik njuta av den goda hotellfrukosten passade jag på att sova en liten stund. Denna gång hade jag inga problem att sova. Jag tror promenaden gjorde mig gott.

Klockan ett var det dags för begravning Sandvikens kyrka. Den kyrka jag har vistas i många gånger då jag sjöng i en kör vid namn Coromanterna i många år. Mina föräldrar har vid varje konsert suttit och lyssnat på oss. Minnena väcks till liv när jag kliver in i kyrkan.

Pappas fd arbetskollegor kom för att närvara på pappas begravning. Det kom även grannar, samt några i släkten. Några av pappas vänner och kollegor kände jag igen direkt, några av dem hade jag svårt för att placera. Men när de presenterade sig för mig mindes jag tillbaka och kom mycket väl ihåg dem. De berättade om så fina minnen kring pappa. Det värmde att höra.

Pappas kista var så fin. När jag satte mig i kyrkbänken började jag frysa. Vilket jag tror är vanligt man gör på begravningar. Hela kroppen min var spänd som en pilbåge. Tårar kom och fyllde mina kinder. Det kändes skönt att låta tårarna komma.

Prästen var fantastisk. Han var så lugn och hans blick fick mig att känna mig trygg och lugn. Min kära make Jonas Enetjärn spelade klarinett-solo, låten ”Himlen i min famn” av Carola Häggkvist. Vår dotter Elsa sjöng låten ”Halleluja”.

När jag la min ros på pappas kista för att ta mitt sista farväl sa jag tyst för mig själv några välvalda ord. Dessa ord väljer jag att bevara i mitt hjärta. Jag vet att de nådde honom.

Det blev en mycket fin och stillsam begravning.
Ett värdigt avslut! ♥️

Livet går vidare! Nu börjar ett nytt kapitel i mitt liv. Ett nytt jobb i en ny stad. Vad det handlar om kommer jag berätta mer om i mitt nästa blogginlägg.

Önskar er alla en god fortsättning på det nya året. Att ni får vara friska och må bra. Våga bryt mönster och gå nya vägar om ni lever ett liv som inte känns hundra. Var inte rädd för att misslyckas, det är genom våra lärdomar vi utvecklas. Var snäll mot dig själv och andra. Lägg energi på människor och situationer som får dig att må bra. Ösla inte energi på det som får dig att känna stress och får dig att må mindre bra. Mår du inte bra på jobbet, byt jobb och gå vidare. Du är värd något bättre. Ett jobb där du får blomma och utvecklas som människa. Mår du inte bra i en relation oavsett vad för typ av relation du befinner dig i, så tänk först på dig själv och se till du är bland rätt människor på rätt plats. Fokusera på det positiva i livet. Var inte rädd för förändringar, det kan leda till det bättre. Var nyfiken och våga testa nya saker. Lev här och nu mer i själva stunden. Älska dig själv i alla lägen. Ta hand om dig! ♥️

 

Maria Lundin Enetjärn
Namn: Maria Lundin Enetjärn

Ålder: 48 år.

Familj: Gift med Jonas Enetjärn från Nyköping. Barnen, Elsa 13 år och Axel 11 år.

Intressen: Teater, dans, bakning, konversationer och att vara vid havet
Läs även min Rioblogg: https://nouw.com/riomaria

Kategorier