I Halmstad vill jag stanna! 🎭

Jag lever min dröm nu! 

NÀr mitt vikariat pÄ Kulturskolan i VÀxjö gick ut efter jul, kunde de endast erbjuda mig 40% som dramapedagog, vÄren 2020. Det hade inte funkat ekonomiskt för min del, sÄ jag bestÀmde mig för att tacka nej. IstÀllet hittade jag ett vikariat pÄ Kulturskolan i Halmstad 100% dÀr de sökte en dramapedagog. Jag sökte jobbet och fick det. Ett grav-vik nu fram till sommaren. Förhoppningsvis har jag möjlighet att fÄ fortsÀtta till hösten. Jag hÄller tummarna för det. Jag hade blivit sÄ glad om det gick i uppfyllese.

De tog emot mig med öppna armar. 

Det vÀlkomnande jag fick uppleva pÄ Kulturskolan i Halmstad har jag inte upplevt sÄ proffsigt innan, Àven om de i VÀxjö ocksÄ tog emot mig bra, sÄ var detta pÄ ett helt annat vis. Allt var sÄ strukturerat och planerat in i minsta detalj. Jag fick en dator redan första dagen, vilket jag inte fÄtt innan. Bara det gör mycket. Jag fick en god handledning i det administrativa. En fin genomgÄng dÀr jag i lugn och ro fick gÄ igenom hur allt det praktiska fungerar, som nÀrvaro, sjukanmÀla, instÀllda lektioner, elevlistor, med mera. Jag fick svar pÄ alla mina frÄgor, och de frÄgor jag stÀllde kÀndes lÀtta att stÀlla. De fick mig att kÀnna mig viktig, sedd och trygg. De, dÄ menar jag personalen som sköter det administrativa.

Kulturskolans rektor, min nya chef har innan arbetat som chef pÄ Folkteatern i GÀvle. Jag blev glatt överraskad nÀr jag fick veta att min nya chef arbetat mitt emot den arbetsplats jag innan jobbade i GÀvle, nÀmligen Cirkus och Teatergymnasiet. Nu jobbade vi visserligen olika tidsperioder. SÄ jag kÀnde inte till honom innan. Han har ett stort intresse för teater och det uppskattar jag. Vi talar samma sprÄk, sÄ att sÀga. Det underlÀttar ju en hel del.

Kollegor som vÀlkomnade mig med kramar och leenden. Teaterpedagogen jag ska vikariera för fick jag god introduktion av under min första introduktions-vecka. SÄ jag kÀnde mig vÀldigt trygg med de grupper jag skulle ta vid. Hon hade verkligen förberett allt sÄ bra och hennes sÀtt att ta hand om mig var helt fantastiskt.

Det Àr elva grupper med barn och ungdomar i Äldrarna 9-19 Är som Àr intresserade av drama och teater. NÄgra av dem gÄr estet teater.

Nu har det gÄtt nÄgra veckor in pÄ terminen, och jag STORMTRIVS med bÄde elever och kollegor!

Tack vare min lÄnga erfarenhet att arbeta just pÄ Kulturskola sÄ Àr det mycket som jag kÀnner igen. SÄ helt frÀmmande var det inte att börja pÄ det nya stÀllet. Jag undervisar grupperna helt sjÀlv, vilket jag Àr van vid sedan innan. Samtidigt har jag Àran att fÄ arbeta med tvÄ fantastiska dramapedagoger till. En av dem har ocksÄ lÀst till dramapedagog pÄ samma skola som jag uppe i GÀstrikland. Det blir en speciell kÀnsla att trÀffa nÄgon med samma utbildnings-bakgrund. Jag ska berÀtta mer om dessa tvÄ kollegor i ett senare inlÀgg. De gör ett fantastiskt jobb med funksar, alltsÄ personer med olika funktionsnedsÀttningar/hinder. De har precis avslutat ett stort projekt, nÀmligen Melodifestivalen för funkisar pÄ Halmstad Arena. Jag var sjÀlv dÀr och tittade. Det var en upplevelse jag har svÄrt att beskriva. Det mÄste upplevas. Helt FANTASTIKT var det! Rekommenderar varmt att besöka nÀsta Ärs Funkisfestival i Halmstad.

Boendet Àr ocksÄ löst.

Som ni förstÄr blir det svÄrt att pendla mellan HÀssleholm och Halmstad nÀr jag arbetar heltid. Jag hade tur gÀllande boende. Genom en god vÀn som ocksÄ arbetar som dramapedagog i Halmstad, sÄ lyckades hennes kontakter leda mig till ett fint boende. Jag hyr en kÀllarvÄning som man gjort om till en lÀgenhet. Jag har egen ingÄng. Trivs sÄ bra. Fint och lugnt omrÄde. Det tar mig ca 15 minuter att cykla till jobbet. Jag cyklar lÀngst Nissan. Se hÀr!

SÄ pÄ helger och lov tar jag tÄget hem till familjen och till Teaterkompaniet Connect sÄ klart. Denna grupp slÀpper jag inte sÄ lÀtt dÄ vi trivs sÄ bra ihop.

Kulturskolan har fantastiska lokaler i Kulturhuset Najaden i Halmstad. 

Se hÀr sÄ fin arbetsplats Kulturskolan har.

HÀr vÀntar eleverna innan det Àr dags för lektion. Samt förÀldrar som sitter kvar och vÀntar under tiden.

HÀr Àr den lokal jag undervisar i. Ska understryka att det finns fler likadana.

Fina lokaler och mycket trivsam miljö. KÀnns riktigt lyxigt att fÄ hÄlla till inne i ett Kulturhus.

HÀr spelas det och sjungs det. Dansverksamheten Àr enormt stor hÀr. De har fyra anstÀllda professionella danspedagoger. TUSEN danselever Àr inskrivna och fler stÄr i kö. Behöver jag sÀga mer? Riktigt imponerande!

De har gott om rytmiklÀrare ocksÄ. Rytmiken som jag har förstÄtt det har en stor plats. Fantastiskt! Det Àr ju i rytmen allt börjar hos var och en, tÀnker jag. Ett Àmnet som Àr sÄ viktigt.

Orkestrar, körer, med stort antal elever. Jag tror kulturskolan i Halmstad Àr den största i Sverige. Och hÀr har jag nu fÄtt möjlighet att fÄ vara. Jag mÄste liksom nypa mig i armen för att förstÄ att det Àr pÄ riktigt. LÀngtar sÄ att fÄ komna igÄng igen efter sportlovet.

HÄR I HALMSTAD VILL JAG STANNA! â€đŸ™‚

 

Maria Lundin EnetjÀrn
Namn: Maria Lundin EnetjÀrn

Ålder: 48 Ă„r.

Familj: Gift med Jonas EnetjÀrn frÄn Nyköping. Barnen, Elsa 13 Är och Axel 11 Är.

Intressen: Teater, dans, bakning, konversationer och att vara vid havet
LÀs Àven min Rioblogg: https://nouw.com/riomaria

Kategorier